JoinDomain VMExtensionProvisioningError when deploying WVD (aka Conflict Error)

Deploying WVD Fails with a conflict error and when clicking for more information it presents a conflict and not much else that is useful by way of toubleshooting. Hopefully this helps someone else as it had me head scratching for a little while.. When creating the Host Pool, make sure that you haven't made the fatal error of using the Azure Active Directory Credential INSTEAD of the Local AD Domain Credential.  i.e do not use USER@m365xxxxx.onmicrosoft.com to domain join, even if it links back to the domain - this is where the conflict arrises.    Instead, use your full internal domain UPN.  USER@prefix.domain.co.uk  Re-deploy your same configuration and you should find it goes through now without any problems. Additional findings.... Albeit my mistake above was an easy one, it does appear the error is directly linked to the domain join process. If you go into your resource groups, locate the session host and MSTSC directly to it.  Try the domain join pr

Windows 7 Beta Exam Available Soon

The first Windows 7 Beta exam - 71-680: TS Windows 7, Configuring is to be available in a week for Beta testing. If you pass this test it will be added to your transcript and even better - it is free!

Registration for this exam opens on April 27th with the testing period running from May 5th through Mat 18th. You need to hurry though as there are limited beta slots available and once they are gone, registration will close.

To register for this exam use the WIN7J as your registration code when you contact Prometric: http://www.register.prometric.com/ClientInformation.asp

Comments

Popular posts from this blog

This product type does not match the list of supported product types

SBS 2008 hangs on Applying Computer Settings

LSASS.EXE - System Error / Rebuilding Active Directory Indices. When booting windows server 2003