JoinDomain VMExtensionProvisioningError when deploying WVD (aka Conflict Error)

Deploying WVD Fails with a conflict error and when clicking for more information it presents a conflict and not much else that is useful by way of toubleshooting. Hopefully this helps someone else as it had me head scratching for a little while.. When creating the Host Pool, make sure that you haven't made the fatal error of using the Azure Active Directory Credential INSTEAD of the Local AD Domain Credential.  i.e do not use USER@m365xxxxx.onmicrosoft.com to domain join, even if it links back to the domain - this is where the conflict arrises.    Instead, use your full internal domain UPN.  USER@prefix.domain.co.uk  Re-deploy your same configuration and you should find it goes through now without any problems. Additional findings.... Albeit my mistake above was an easy one, it does appear the error is directly linked to the domain join process. If you go into your resource groups, locate the session host and MSTSC directly to it.  Try the domain join pr

70-653 - SBS 2008 Configuring

Pheww...

I finally got round to this exam today; following in the footsteps of others as it were but all in all a great day, passed with a pretty good 823 out of 1000 :)

MC TS: SBS 2008 :)

A tip for anyone taking this exam by the way; mine mainly consisted of Migration questions with a few basics slapped around it. I'd advise watching the technet SBS 2008 training webcasts that were released although they can be a bit monotonous at times they are well worth the watch.


Kris

Comments

Popular posts from this blog

This product type does not match the list of supported product types

SBS 2008 hangs on Applying Computer Settings

LSASS.EXE - System Error / Rebuilding Active Directory Indices. When booting windows server 2003