JoinDomain VMExtensionProvisioningError when deploying WVD (aka Conflict Error)

Deploying WVD Fails with a conflict error and when clicking for more information it presents a conflict and not much else that is useful by way of toubleshooting. Hopefully this helps someone else as it had me head scratching for a little while.. When creating the Host Pool, make sure that you haven't made the fatal error of using the Azure Active Directory Credential INSTEAD of the Local AD Domain Credential.  i.e do not use USER@m365xxxxx.onmicrosoft.com to domain join, even if it links back to the domain - this is where the conflict arrises.    Instead, use your full internal domain UPN.  USER@prefix.domain.co.uk  Re-deploy your same configuration and you should find it goes through now without any problems. Additional findings.... Albeit my mistake above was an easy one, it does appear the error is directly linked to the domain join process. If you go into your resource groups, locate the session host and MSTSC directly to it.  Try the domain join pr

Vista: User has not been Granted the Requested Login Type

One of the most by far annoying errors in Vista I have come accross, presenting you with next to no information as to why you get the message or why you arent presented with a Username & Password dialogue.

So if you find that connecting one XP or Vista machine to another Vista machine brings up the above message for you, this will almost certainly solve that issue and within 30 seconds too!

Simply enter a command prompt and copy and paste the three commands below, line by line.


net user guest /active:yes
ntrights +r SeNetworkLogonRight -u Guest
ntrights -r SeDenyNetworkLogonRight -u Guest

Comments

Popular posts from this blog

This product type does not match the list of supported product types

SBS 2008 hangs on Applying Computer Settings

LSASS.EXE - System Error / Rebuilding Active Directory Indices. When booting windows server 2003